Förberedelser

Tänk på att ha rena och fina naglar till fotograferingen. Vill du ha färg på, får du självklart det. Vilken färg bestämmer du själv. 

Använd inte för mörk sminkning runt ögonen (kajal), då det framhävs mer i motljus.

Välj din BH efter ditt klänningval. Tänk på att inte sola med axelband innan, om du har valt en axelbandslös klänning.

Använd inga trosor med mönster. Då kan det skina igenom klänningen och synas på bilderna. Använd så neutrala färger som möjligt. Gärna beiga. 

Packlista Vinter:

 • Axelbandslös BH till klänningar som visar axlar, eller har tunna band.
 • Underkläder i neutral färg (beige eller vit)
 • Varma skor och strumpor (syns i regel inte på bild)
 • Varm jacka
 • Strumpbyxor/tights att ha under till täckande kläder

Packlista Vår/Sommar:

 • Axelbandslös BH till klänningar som visar axlar, eller har tunna band.
 • Underkläder i neutral färg (beige eller vit)

Inför fotograferingen

Vi möts på bestämd plats ca 15 min innan fotograferingen för genomgång och provning av klänningarna. Jag har alltid med mig ett portabelt omklädningsrum för ombyte. Det ingår 2 olika ombyten i ditt paket.

Jag har även med mig olika smycket som du kan välja ifall du vill.

Vid kalla dagar har jag med mig speciella värmepåsar som fästs innanför kläderna för att du ska hålla dig varm.  

Fotografering

Jag vägleder dig under hela fotograferingen och guidar dig till de poser som känns mest bekväma. Många är lite nervösa innan för att de känner sig ovana framför kameran, men det är aldrig några problem när vi väl sätter igång. Vi gör bara det som känns naturligt för dig. Slappna av och fokusera på känslan du har där och då.

Under vintern kan det vara lite kallt medan vi fotar, även med värmepåsar. Vi tar pauser när du behöver, så slappna av i axlar och armar. Jag kommer även ha med mig varmt te som kan hjälpa till.

Vi fotar på 1-2 platser och om så önskar, hämtar jag upp dig så samåker vi i min bil. Jag har alltid med extra filtar och värmepåsar om du behöver. 

Variationen av bilderna kommer att ligga i uttrycket, miljön och ljuset. Inga knasiga poser kommer att krävas av dig utan det enda du behöver tänka på är att hålla händerna så att din mage markeras och att tänka på din inre styrka. Resten hjälper jag dig med.

 

 

Efter fotograferingen

Ca 4-6 dagar efter fotograferingen får du en länk till ditt webbgalleri. Vanligtvis är det 25 bilder där jag har valt ut bilder med variation. Här väljer du ut dina 5 favoriter genom att hjärtmarkera dom och skriva en kommentar på bilden du önskar som fine-art print. 

Har du svårt att bestämma vilka bilder du vill ha? Då har du möjligheten att köpa till fler bilder, utöver bilderna som ingår i ditt paket.

 • Separata bilder (utanför paketet) 300 kr/st
 • Paket med 5 extra bilder 1 000 kr
 • Paket med 10 extra bilder 1 500 kr
 • Paket alla bilder (ca 25 st.) 3 000 kr

Du kommer att ha tillgång till galleriet i 14 dagar för urval. Jag hjälper dig gärna om du behöver smakråd. När du har valt dina bilder får du en slutfaktura. Efter betald faktura startar förberedelsen av din leverans. Beroende på val av produkter kan leveranstiden variera mellan 2-6 veckor. 

Dåligt väder & sjukdom

Ljuset har en stor betydelse i våra bilder. Om det är mulet väder kommer vi inte få samma ljus och färger i våra bilder. Därför erbjuder jag alltid fri ombokning vid dåligt väder, så du kan få de bästa förutsättningarna för vår fotografering. 

Skulle du må dåligt på dagen för fotograferingen, erbjuder jag alltid möjlighet till en ny dag. Ibland kan vi inte styra hur kroppen mår, och du ska känna dig så pigg som möjligt under vår fotografering. 

Om vi behöver boka om pga väder eller att någon av oss blir sjuka, gör jag alltid mitt yttersta att hitta en tid så snart som möjligt, men kan dessvärre inte garantera det. Om vi inte hittar en ny tid får du självklart tillbaka din bokningsavgift, detta händer dock väldigt sällan, så oroa dig inte! 

Frågor?